Gefrustreerde Griekspoor kansloos onderuit tegen Dimitrov in derde ronde US Open

Griekspoor verloor in drie sets van Dimitrov, 6-3 6-3 6-1
Griekspoor verloor in drie sets van Dimitrov, 6-3 6-3 6-1Profimedia
Tallon Griekspoor in uitgeschakeld in de US Open. In de derde ronde was de Bulgaar Grigor Dimitrov veel te sterk, het werd 6-3 6-3 6-1 voor de nummer 9 van de wereld. Griekspoor liet veel negatieve energie zien op de baan en leek er soms met de pet naar te gooien.

In de vierde game kreeg Griekspoor de eerste tik te verwerken. Dimitrov kreeg twee breakpoints en pakte met zijn tweede kans de break ook om op 3-1 te komen. Die break gaf hij niet meer weg. Sterker nog, hij won game vijf en zeven zonder een punt tegen te krijgen. Met zijn derde setpoint won hij met 6-3 de eerste set in slechts 32 minuten.

Frustaties

De tweede set duurde maar zes minuten langer. Het keerpunt kwam in de zevende game, toen Griekspoor een gamepoint liet liggen en Dimitrov met zijn eerste breakpoint de 4-3 zag maken. In de negende game, op 5-3, sloeg Griekspoor een dubbele fout en leverde daarmee de set in. Zijn frustraties kregen de vrije loop en hij sloopte zijn racket: 2-0 in sets.

Griekspoor was totaal uit de wedstrijd. Dimitrov profiteerde en pakte een op 2-1 een break. Griekspoor maakte op 30-15 een dubbele fout en met het eerste breakpoint was de Bulgaar weer meedogenloos. Het werd 3-1 en die voorsprong gaf hij niet meer weg. Dimitrov won ook de zesde game met een break en serveerde de wedstrijd uit voor een 6-1 uitslag in de derde set en daarmee een 3-0 overwinning.

Statistieken Griekspoor-Dimitrov
Statistieken Griekspoor-DimitrovFlashscore

Dimitrov speelt in de vierde ronde tegen Andrey Rublev, de nummer 6 van de wereld.