Jack Draper verliest opnieuw geen set en is halvefinalist in New York

Wie kan Jack Draper stoppen?
Wie kan Jack Draper stoppen?TIMOTHY A. CLARY / AFP
Jack Draper heeft overtuigend de halve finale van de US Open bereikt. De Brit verloor dit toernooi nog geen set en was in twee uur en acht minuten klaar met Alex de Minaur: 6-3, 7-5, 6-2.

Het is de eerste keer dat de 22-jarige Draper de laatste vier van een grandslam bereikt. Zijn tegenstander, de nummer tien van de wereld, had last van fysieke ongemakken en Draper liet er geen twijfel over bestaan wie door zou stoten naar de halve finale.

Draper domineerde vanaf het eerste moment, brak zijn tegenstander twee keer op rij en snelde naar een 4-1-voorsprong in de eerste set. De Australiër zette zijn tegenstander nog wel onder druk, maar miste zijn enige breakkans bij 5-3 achter.

De Minaur verspeelde veel energie in de tweede set en leverde bij 5-5 zijn servicegame in waarna een 2-0-achterstand in sets niet te voorkomen was.

In de derde set walste Draper over zijn tegenstander heen. Opnieuw wist de Brit zijn tegenstander twee keer op rij te breaken en poetste zelf twee breakkansen van De Minaur weg.

Draper neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van de partij tussen nummer één van de wereld, Jannik Sinner en voormalig kampioen Daniil Medvedev.