Jesper de Jong verspeelt twee matchpoint en mist hoofdtoernooi US Open

Jesper de Jong verspeelde in New York twee matchpoints en werd vervolgens gebroken
Jesper de Jong verspeelde in New York twee matchpoints en werd vervolgens gebrokenProfimedia / ČTK / imago sportfotodienst / kolbert-press/Burghard Schreyer
Jesper de Jong is op dramatische wijze deelname aan het hoofdtoernooi van de US Open misgelopen. In de finale van het kwalificatietoernooi verspeelde hij twee matchpoints op de service van de Australiër Li Tu en verloor hij zijn laatste opslagbeurt met twee dubbele fouten aan net einde.

In de eerste set had De Jong (#130) nog overtuigend in 41 minuten met 6-3 gewonnen van zijn tegenstander, die 59 plekken lager op de ranglijst staat. En dat na een aanvankelijke 3-0 achterstand door tweemaal serviceverlies.

In de tweede set leed De Jong zijn eerste setverlies in de drie wedstrijden die het kwalificatietoernooi kent (1-6). Hij leverde in de vierde en zesde game zijn opslag in.

Geen illusies

De derde set verliep maar liefst tien games op een rij op service ondanks twee breakpunten over en weer. In de tiende game verspeelde De Jong een 40-15 voorsprong op de service van de Australiër. In de elfde game maakte De Jong tweemaal een dubbele fout vanaf 40-40. De twaalfde game was het verzet van de Nederlander gebroken en verloor hij op ‘love’.

De Jong zal zich nog heel even als mogelijke ‘lucky loser’ beschikbaar houden voor het hoofdtoernooi dat maandag beging in New York, maar zal zich na deze teleurstelling niet al teveel illusies meer maken.