Rublev komt terug van twee sets achterstand om derde ronde US Open te bereiken

Rublev in actie tegen Rinderknech
Rublev in actie tegen RinderknechJamie Squire/Getty Images/AFP
Een hardnekkige Andrey Rublev overleefde woensdag een marathonwedstrijd op de US Open toen hij terugvocht van twee sets achterstand om Arthur Rinderknech met 4-6, 5-7, 6-1, 6-2, 6-2 te verslaan en door te gaan naar de derde ronde op Flushing Meadows.

Weinigen hadden verwacht dat de Fransman Rinderknech het viervoudig US Open kwartfinalist Rublev lastig kon maken, maar dat bleek alleszins het geval te zijn. Rublev had een 2-0 winstrecord tegen de nummer 56 van de wereld, waarvan één een jaar geleden in de derde ronde van dit toernooi. De Rus had tijd nodig om op gang te komen in broeierige omstandigheden op Court 17 en werd al vroeg onder druk gezet door Rinderknech toen hij brak en een 2-1 voorsprong nam in de eerste set.

Rublev, die bekend staat om het hebben van moeite om zijn temperament onder controle te houden tijdens wedstrijden, vocht zich terug om de set gelijk te trekken op 4-4, maar zijn opslag werd gebroken in de volgende game en hij sloeg zijn racket herhaaldelijk tegen de grond uit frustratie. In een slopende tweede set, die meer dan 80 minuten duurde, kwam Rublev met 3-1 voor, maar Rinderknech brak terug in een game met een prachtige rally van 37 slagen, waarna de Fransman plat op zijn rug lag en naar lucht hapte.

Rinderknech ging door om de tweede set te winnen, maar de inspanning leek zijn tol te eisen en zijn prestaties stagneerden aanzienlijk ten opzichte van de eerste twee sets, waar hij 37 winners afvuurde in vergelijking met slechts 18 in de laatste drie sets. De als zesde geplaatste Rublev profiteerde optimaal en benutte al zijn ervaring om de overwinning veilig te stellen met vier uur en zes minuten op de klok, waardoor hij een ontmoeting opzette met Jiri Lehecka uit Tsjechië.