Sinner wint finale US Open overtuigend van thuisspelende Fritz en pakt tweede Grand Slam

Sinner won van Fritz met 3-0 in sets
Sinner won van Fritz met 3-0 in setsProfimedia/MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Jannik Sinner heeft voor het eerst in zijn loopbaan de US Open gewonnen. Het werd 3-0 in sets tegen de Amerikaan Taylor Fritz, maar makkelijk was het zeker niet. Sinner won met 6-3 6-3 STAND. Sinner heeft daarmee zijn tweede Grand Slam gewonnen, nadat hij aan het begin van dit jaar de Australian Open won.

Fritz kwam te kort in de eerste set. Hij was te wisselvallig tegen de goedspelende Sinner. De Amerikaan verloor zijn eerste servicegame al en werd gelijk wakker geschud. In de vierde game herstelde hij die break achterstand, al had jij er wel drie kansen voor nodig. In de vijfde game wist hij nog een breakpoint weg te werken, maar in de zevende game op een 3-3 stand niet. Hij sloeg op 15-30 een dubbele fout en haf daarmee twee kansen aan Sinner, die er aan één al genoeg had. Sinner serveerde zich naar een 5-3 voorsprong en pakte in de negende game weer een break, waardoor hij de set won met 6-3.

Fritz niet scherp op cruciale momenten

In de tweede set was de service van Fritz veel en veel beter. Waar in de eerste set slechts 38 procent van de eerste service in ging, was dat in set 2 78 procent. Het resulteerde in makkelijke servicegames, waarbij Taylor op een 4-4 stand slechts twee punten incasseerde op eigen service. Maar genoeg was het niet, want Sinner gaf ook niks weg en pakte uiteindelijk toch de set. In de tiende game liep de service niet meer en pakte Sinner de break, 6-4. Daarmee werd het 2-0 in sets.

Fritz had in de derde set gelijk wat moeten terugdoen, want hij kreeg op 0-40 drie kansen op de break. Hij benutte die kansen niet en dus kwam Sinner op voorsprong. Fritz, die keihard voor de punten moest werken door het geweldige, maar verdedigende tennis van Sinner, werkte in de zesde game twee breakpoints weg. Hij bleef daardoor in de set en kreeg een game later zelf weer twee kansen op de break. Door een dubbele fout van Sinner kwam die break er ook: 4-3. Fritz kwam op 5-4 uiteindelijk, maar kon de set niet uitserveren en dus werd het 5-5. Sinner maakte er 6-5 van en kreeg twee matchpoints op de service van Fritz. Hij pakte de wedstrijd en daarmee de titel met het eerste matchpoint en pakte zo zijn twee grote titel.