Coco Gauff begint titelverdediging US Open met ruime zege op Gracheva

Coco Gauff was snel uit de startblokken
Coco Gauff was snel uit de startblokkenAl Bello / Getty Images via AFP
Coco Gauff had slechts 67 minuten nodig om Varvara Gracheva uit te schakelen in de eerste ronde van de US Open. De Française kreeg in de eerste set kansen, maar wist die niet te benutten: 6-2, 6-0.

Titelhouder Coco Gauff begon haar toernooi tegen Varvara Gracheva. De Française kreeg drie breakpoints uit de eerste game van de Amerikaanse, maar wist er geen om te zetten. Een situatie die zich zou herhalen elke keer dat de nummer 3 van de wereld een game speelde. Gauff antwoordde met twee rake breaks uit drie pogingen.

Ondanks dat ze moeite had op serve, met 5 dubbele fouten, sloeg Gauff 7 aces, waarvan de laatste op setpoint. Ze sloeg ook 11 winners tegen 2 voor Gracheva, die statistisch gezien niet slecht serveerde of retourneerde, maar toch de set met 6-2 verloor.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Het verschil in kwaliteit werd nog duidelijker aan het begin van de tweede set. Met een 0-40 achterstand redde de Française haar eerste drie breakpoints, maar gaf ze deze toch op bij de vierde. Volledig uitgespeeld op haar opslag verloor ze haar opslag een tweede keer op een breakpoint, en daarna een derde.

Met drie breakpoints op zak maakte Gauff na 67 minuten bij haar eerste kans een einde aan de wedstrijd. Woensdag komt Gauff de Duitse nummer 99 van de wereld, Tatjana Maria, tegen in de volgende ronde.