Carlos Alcaraz rekent in vier sets af met Tommy Paul en treft nu Daniil Medvedev

Carlos Alcaraz staat in de halve finale
Carlos Alcaraz staat in de halve finaleAFP
Carlos Alcaraz is in de halve finale van Wimbledon de tegenstander van Daniil Medvedev. De Spaanse titelverdediger rekende in de kwartfinale in vier sets af met de Amerikaan Tommy Paul: 5-7 6-4 6-2 6-2.

De als derde geplaatste Alcaraz schakelde Medvedev vorig jaar uit in de halve finales in Londen. Hij versloeg daarna in de finale Novak Djokovic om zo zijn tweede grandslamtitel te grijpen. Vorige maand won de 21-jarige Spanjaard op Roland Garros zijn derde grand slam.

Alcaraz begon op Court 1 sterk tegen Paul, die in de aanloop naar Wimbledon nog het grastoernooi van Queen's won. De Spanjaard dwong meteen in de eerste game breakpoints af. Paul overleefde de game, maar leverde zijn tweede opslagbeurt wel in. Hij herstelde zich echter meteen en was daarna de sterkere speler gedurende de eerste set, maar ook Alcaraz kreeg kansen in de lange rally's. Paul benutte op 6-5 een breakpoint en pakte daarmee de eerste set.

Kansen weggeslagen

De Amerikaanse nummer 13 van de wereld, die nog niet eerder de kwartfinales op Wimbledon had bereikt, won vervolgens meteen nogmaals de opslagbeurt van Alcaraz, maar kon die voorsprong niet vasthouden. Met een tweede break nam de titelverdediger het initiatief over en trok met de setwinst de stand gelijk. De Spanjaard was ook beter in de derde set, vooral dankzij zijn sterke forehand. Hij sloeg kansen van Paul weg en pakte een dubbele break.

Met de vroege winst van de opslagbeurt van de Amerikaan in de vierde set, stevende Alcaraz overtuigend af op zijn zesde halvefinaleplaats op de laatste zeven grand slams. Hij won nogmaals de servicegame van Paul en serveerde zelf bij 5-2 voor de wedstrijd. Hij benutte meteen zijn eerste matchpoint na een fout van Paul.

'In de wedstrijd blijven'

Alcaraz hield het geloof dat hij de wedstrijd naar zich toe kon trekken, ondanks het sterke begin van Paul. "Ik moest in de wedstrijd blijven en oplossingen vinden", zei hij in het interview op de baan. "Ik hield het vertrouwen dat ik terug kon komen. In een wedstrijd om drie gewonnen sets heb ik ook langer om het recht te zetten. Ik heb dat geloof in mezelf altijd."