Rublev heeft nieuwe inzinking en verliest van Grand Slam-debutant Comesana

Rublev verliest van Grand Slam-debutant Comesana
Rublev verliest van Grand Slam-debutant ComesanaReuters
De als zesde geplaatste Rus Andrey Rublev is dinsdag al in de eerste ronde van Wimbledon uitgeschakeld. Hij verloor met 6-4 5-7 6-2 7-6 (5) van de Argentijnse nummer 122 Francisco Comesana, die zijn allereerste wedstrijd op een Grand Slam speelde.

Comesana verbloemde zijn gebrek aan ervaring door vanaf het begin met evenwicht en controle te spelen. De 23-jarige speler brak zijn tegenstander voor een 3-2 voorsprong in de eerste set en hield daarna stand om de set te winnen, tot grote frustratie van Rublev, die regelmatig hard schreeuwde en tekeer ging tegen zijn begeleidingsteam langs de baan.

Rublev brak vroeg in de tweede set en begon zich te laten gelden door Comesana vaak op het verkeerde been te zetten of hem in lange rally's te lokken en hem te overmeesteren met krachtige forehandslagen.

Comesana vocht zich twee keer terug van drie setpunten achterstand in de tweede set voordat hij deze verloor. Maar de Argentijn, die in totaal 21 aces afvuurde, sloeg zich door de door regen onderbroken derde set heen en overtrof Rublev met precisie in de vierde set voordat hij een unforced error bij de Rus uitlokte om de wedstrijd in stijl af te sluiten.

Nieuwe inzinking

Op een bepaald moment in de derde set sloeg de 26-jarige Rublev, die in mei ook al een inzinking had op Roland Garros, zijn racket herhaaldelijk tegen zijn knie, waardoor deze voor de rest van de wedstrijd bebloed en gekneusd was.

"Ik gedroeg me vandaag niet zoals in Parijs, maar toch kan ik veel beter. Dit is niet de manier. Natuurlijk is het de belangrijkste prioriteit om tijdens de hele wedstrijd positief te zijn," vertelde hij aan verslaggevers, terwijl hij de goede prestatie van zijn tegenstander erkende.

"Ik had veel kansen, veel mogelijkheden. Ik heb ze niet benut. De man speelde echt goed, 10-punten mentaliteit, en hij verdient het om te winnen," zei hij.