Tallon Griekspoor heeft te veel tijd nodig tegen Miomir Kecmanovic en verliest

Bijgewerkt
Griekspoor verloor zijn tweederondepartij tegen Miomir Kecmanovic
Griekspoor verloor zijn tweederondepartij tegen Miomir KecmanovicProfimedia
Tallon Griekspoor heeft wederom niet de derde ronde van Wimbledon weten te bereiken. De Haarlemmer kwam tegen Miomir Kecmanovic tot twee keer toe op voorsprong, kreeg setpunten in de tweede set, maar verloor uiteindelijk in vijf sets nadat rugklachten hem parten begonnen te spelen: 4-6, 7-6 (7), 1-6, 6-2, 6-3.

Griekspoor moest nog even wakker worden aan het begin. Hij verloor de eerste game en in de tweede game, zijn eerste servicegame, kreeg hij gelijk een breakpoint tegen door een dubbele fout. Kecmanovic pakte zijn eerste kans en kwam al snel op een break voorsprong: 2-0. Maar Griekspoor pakte de break snel terug. Hij kreeg op 0-40 drie kansen. Die werden nog gemist, maar daarna pakte hij (mede door een dubbele fout van Kecmanovic) twee punten op rij en plaatste de rebreak: 2-1.

Griekspoor had ook in zijn tweede servicegame veel moeite en kreeg twee breakpoints tegen, tot zijn grote frustratie. Hij wist ze weg te werken en won vervolgens de game: 2-2.

Griekspoor won de set uiteindelijk in de zevende game. Op 3-3 kreeg hij kansen op de break en met zijn tweede kans pakte hij de break: 4-3. Zijn eerste service ging steeds beter lopen en daardoor gaf hij niks meer weg. Hij won de set uiteindelijk met 6-4.

Gemiste setpunten

In de tweede set kwam Griekspoor goed weg in zijn eerste servicegame. Hij werkte daar twee breakpoints weg en maakte er 1-1 van. Verder kwam er geen breakpoint meer in de set en dus kwam er een tiebreak. Griekspoor kwam 5-4 voor in die tiebreak en toen werd de wedstrijd stilgelegd. Na de onderbreking gaf Griekspoor het weg, hij miste twee setpunten en verloor de tiebreak met 9-7.

Griekspoor was heer en meester in de derde set en won die heel makkelijk. In de tweede game pakte hij al de break. In de vijfde game kon hij die breakpoints wegwerken en in de game die volgde pakte hij de dubbele break. Daardoor won Griekspoor de derde set met 6-1 en was hij nog maar één set verwijderd van de winst.

In de vierde set waren de rollen omgedraaid en zette Kecmanovic de stand helemaal gelijk. De Serviër wist twee keer te breaken en gaf zelf niks weg. Een vijfde en beslissende set moest de twee scheiden.

Daarin bleek Kecmanovic de langste adem te hebben. Griekspoor had last van zijn rug en hij kon geen vuist meer maken. Een break was voldoende voor Kecmanovic, die na twee uur en 54 minuten zijn eerste wedstrijdpunt benutte.