Van de Zandschulp domineert en boekt zege op Broady in eerste ronde Wimbledon

Van de Zandschulp in actie op Wimbledon
Van de Zandschulp in actie op WimbledonAFP
Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt op Wimbledon door een prima 6-2, 4-6, 6-3, 6-2 overwinning te boeken op de Britse wild card Liam Broady. Hij domineerde vrijwel de gehele wedstrijd, die tweeënhalf uur duurde.

Van de Zandschulp begon de wedstrijd sterk met een 4-0 voosprong, waarop hij zich een keer liet terugbreken, maar de set alsnog won met een dubbele break. In set twee kwam hij op achterstand, leek zich te herstellen op het moment dat Broady serveerde voor de set, maar kon de twee breakpoints niet benutten.

In de zesde game van set 3 kreeg Van de Zandschulp maar liefst negen breakpoints, maarr hij kon er geen benutten. Uiteindelijk won hij de set door een break in de daaropvolgende servicegame van de Britse nummer 156 van de wereld. In de vierde set kwam hij weer op een 4-0 voorsprong door twee breaks en het redden van breakpoints tegen in zijn eigen servicegames. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen en hij won de wedstrijd op zijn tweede matchpoint nadat hij nog een dubbele fout op love had geslagen op het eerste.

In de tweede ronde treft hij de Fransman Ugo Humbert, die in zijn eersterondewedstrijd de Kazachse Andrey Shevchenko versloeg.