Jabeur heeft weinig genade met Uchijima en toont opnieuw haar klasse op gras

Ons Jabeur bedankt het publiek na haar overwinning
Ons Jabeur bedankt het publiek na haar overwinningReuters
Ons Jabeur is dinsdagavond met een 55 minuten durende 6-3 6-1 overwinning op de Japanse Moyuka Uchijima doorgedrongen tot de tweede ronde op Wimbledon.

De 10de geplaatste Tunesische, de afgelopen twee jaar runner-up, maakte licht werk van haar 68ste gerangschikte tegenstandster en brak haar meteen om een 3-0 voorsprong te nemen voordat ze allebei hun opslag behielden voor de rest van de eerste set.

Jabeur voerde de druk vervolgens op in de tweede set en schakelde tegelijkertijd de hoeken uit door Uchijima geen controle over de wedstrijd te geven. Toen de wedstrijd ten einde liep, keek de Japanse, die voor het eerst deelnam aan het hoofdtoernooi in Zuid-Londen, een aantal keer gefrustreerd naar de hemel.

Ze verijdelde drie matchpoints, maar gaf uiteindelijk toe op de vierde, wederom een vernietigende forehandwinner van Jabeur om de wedstrijd af te sluiten. Als een stoomwals pakte Jabeur elke eerste opslagpunt en vuurde ze 21 winners af tegen negen van haar tegenstandster.

Jabeur ontmoet nu de Amerikaanse Robin Montgomery, 161ste op de wereldranglijst, onderweg naar haar droom van een Grand Slam-triomf.