Wimbledon WTA Dag 4: 16-jarige Andreeva bereikt derde ronde na opgave Krejcikova

Wimbledon WTA Dag 4: tien van de speelsters uit de top-20 in actie
Wimbledon WTA Dag 4: tien van de speelsters uit de top-20 in actieProfimedia
Op dag 4 van Wimbledon 2023 komen tien speelsters uit de mondiale top-20 in actie om een plek in de tweede of derde ronde te veroveren. In totaal staan er 27 wedstrijden op de rol, waarvan de resterende zeven duels uit de eerste ronde.

Karolina Muchova (#16) 1–2 Jule Niemeier (#103) (4-6 7-5 1-6)

Jule Niemeier heeft voor een stunt gezorgd door in de eerste ronde de als 16e geplaatste Karolina Muchova in drie sets te verslaan. De Duitse Niemeier is de nummer 103 van de wereld.

De eerste set ging tot de 10e game gelijk op. De Tsjechische dreigde op haar eigen service een lovegame tegen te krijgen, maar knokte zich terug tot deuce en na het overleven van nog een setpunt kreeg ze de kans de game zelf te winnen. Dat lukte haar niet en Niemeier had nog eens drie setpunten nodig om de eerste set te winnen.

De tweede set begon met een break voor Muchova. Die leverde ze in de tiende game weer in, maar brak direct weer. Een spannende 12e game leidde tot vijf setpunten en uiteindelijk de setwinst.

Het kostte Muchova blijkbaar te veel energie en in de derde set werd ze twee keer gebroken en zag de Duitse er met de overwinning vandoor gaan. Niemeier speelt in de tweede ronde tegen de Hongaarse Dalma Galfi.

Statistieken Muchova - Niemeier
Statistieken Muchova - NiemeierFlashscore

Veronika Kudermetova (#12) 0–2 Merketa Vondrousova (#42) (3-6 3-6)

Merketa Vondrousova heeft voor een verrassing gezorgd door de als 12e geplaatste Veronika Kudermetova uit te schakelen. De Tsjechische nummer 42 van de wereld was met 6-3, 6-3 te sterk voor de Russin.

Kudermetova liep vroeg in de eerste set tegen twee breaks aan. Ondanks een break terug bleef ze kwakkelen en verloor na een derde break de eerste set.

In de tweede set was een break in de zesde game genoeg voor Vondrousova, die in derde ronde de winnares van de partij tussen Donna Vekic en Sloane Stephens tegenkomt.

Statistieken Kudermetova - Vondrousova
Statistieken Kudermetova - VondrousovaFlashscore

Nadia Podoroska (#80) 0-2 Victoria Azarenka (#20) (3-6 0-6)

Victoria Azarenka had aan 1 uur en 23 minuten genoeg om de Argentijnse Nadia Podoroska te verslaan. De Belarussische nummer 20 van de wereld opende de eerste set met twee breaks op rij. In de vierde game werd ze ondanks behoorlijk tegenstribbelen zelf gebroken. Het leek haar niet veel te deren want ze won 10 van de laatste 11 games en plaatste zich vrij eenvoudig voor de tweede ronde. Daarin treft ze de Russische Daria Kasatkina.

Statistieken Podoroska - Azarenka
Statistieken Podoroska - AzarenkaFlashscore

Mirra Andreeva (#102) 1-0 Barbora Krejcikova (#11) (6-3 4-0 opgave)

Barbora Krejcikova heeft bij een 1-0, 4-0-achterstand opgegeven tegen de Russische Mirra Andreeva. De Tsjechische leverde aan het einde van de eerste set al twee servicegames in en dat bleek een voorbode voor de tweede set waarin ze ook al vroeg tegen twee break aanliep. Een blessure was de reden van de opgave. De 16-jarige Andreeva speelt in de derde ronde tegen de winnares van de partij tussen Anastasia Potapova en Kaja Juvan.

Statistieken Andreeva - Krejcikova
Statistieken Andreeva - KrejcikovaFlashscore

Sorana Cirstea (#37) 2–1 Jelena Ostapenko (#17) (4-6 7-6 6-4)

Statistieken van de wedstrijd tussen Sorana Cirstea en Jelena Ostapenko
Statistieken van de wedstrijd tussen Sorana Cirstea en Jelena OstapenkoFlashscore

Danielle Collins (#52) 1–2 Belinda Bencic (#14) (6-3 4-6 6-7)

Statistieken van de wedstrijd tussen Danielle Collins en Belinda Bencic
Statistieken van de wedstrijd tussen Danielle Collins en Belinda BencicFlashscore

Leylah Fernandez (#95) 1–2 Carolina Garcia (#5) (6-4 4-6 6-7)

Statistieken van de wedstrijd tussen Leylah Fernandez en Carolina Garcia
Statistieken van de wedstrijd tussen Leylah Fernandez en Carolina GarciaFlashscore

Beatriz Haddad Maia (#13) 2–1 Jacqueline Cristian (#133) (4-6 6-2 6-4)

Statistieken van de wedstrijd tussen Beatriz Haddad Maia en Jacqueline Cristian
Statistieken van de wedstrijd tussen Beatriz Haddad Maia en Jacqueline CristianFlashscore

Alize Cornet (#74) 0–2 Elena Rybakina (#3) (2-6 6-7)