Thuisspeelster Wang Xinyu naar halve finale na bizar duel met Ekaterina Alexandrova

Thuisspeelster Wang Xinyu viert haar overwinning
Thuisspeelster Wang Xinyu viert haar overwinningPhoto by WANG Zhao / AFP
Wang Xinyu heeft voor eigen publiek op sensationele wijze de halve finale van de Wuhan Open bereikt. De 23-jarige Chinese overleefde tegen de Ekaterina Alexandrova twee wedstrijdpunten, waaronder eentje in de tiebreak van de derde set: 4-6, 7-5, 7-6 (6)

Het twee uur en 52 minuten durende duel was er een van extremen. De eerste zeven games van de wedstrijd leverden louter breaks op, waarna de Russische in de achtste game drie breakpoints wegwerkte om een 5-3 voorsprong te pakken. De laatste twee games gingen met de service mee en Alexandrova pakte de eerste set.

In de tweede set volgden tot de 12e game geen breaks, ondanks een enkele kans hier en daar. Wang sloeg op de valreep toe door een tweede setpunt te benutten op de service van de nummer 33 van de wereld.

Alexandrova leek de wedstrijd naar zich toe te trekken nadat ze in de derde set al vroeg een break voor kwam en bij 5-4 voor mocht serveren voor de wedstrijd.

De Chinese werkte echter een wedstrijdpunt weg en brak ternauwernood terug voor 5-5, waardoor er opnieuw een tiebreak gespeeld moest worden.

Tiebreak

Daarin spurtte Wang naar een 5-0 voorsprong om deze als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen en bij 6-5 achter opnieuw een wedstrijdpunt tegen te krijgen.

Opnieuw overleefde ze en bij een 7-6 voorsprong zag ze Alexandrova een dubbele fout slaan en haar eerste wedstrijdpunt in een overwinning omgezet worden.

Wang neemt het in de halve finale op tegen de winnares van de partij tussen haar landgenote Zheng Qinwen en de Italiaanse Jasmine Paolini.