TNF Recap: Eagles winnen voor het eerst in hun bestaan eerste acht wedstrijden

TNF Recap: Eagles winnen voor het eerst in hun bestaan eerste acht wedstrijdenAFP
Dat de Philadelphia Eagles Thursday Night Football zouden winnen twijfelde eigenlijk niemand aan. Dat de tegenstand in eerste instantie serieus was had niet iedereen verwacht. Na een sterke eerste helft van de Houston Texans (1-6-1) stond het bij rust 14-14. Na rust kon de defensie de aanval van quarterback Jalen Hurts echter niet meer bijbenen en liepen de Philadelphia Eagles uit naar 29-17 voor hun achtste overwinning op rij sinds de start van het seizoen. Iets wat het team nog nooit eerder heeft gepresteerd.

Hurts staart zich niet blind op het ongeslagen record van zijn team. Na de wedstrijd bracht hij voor de camera’s van Amazon Prime zijn eerste jaar bij Alabama nog maar een keer onder de aandacht. Dat team ging niet alleen 8-0, maar zelfs 14-0. Ze werden echter geen kampioen.

Op basis van statistieken play-offs zeker

Hurts gooide voor 243 yards en twee touchdowns. In de eerste helft verloor hij een fumble. Het maakte weinig uit wat er voor rust gebeurde, omdat de Eagles na rust een tikkeltje scherper gingen spelen. Texans quarterback Davis Mills gooide onder druk een interceptie op C.J. Gardner-Johnson en Philadelphia profiteerde met een touchdown van Hurts op A.J. Brown. Ook in het vierde kwart gooide Mills een pick. James Bradberry was dit keer de gevierde man bij de Eagles, die de klok uit konden laten lopen naar 0.

De Eagles zijn het 29e team in Super Bowl era die 8-0 starten en weten nu eigenlijk al zeker dat ze de play-offs gaan halen. Dat deden de andere 28 teams namelijk ook. Vijftien wonnen hun conference en acht de Super Bowl.

Pierce niet te stoppen

Mills moest het deze wedstrijd zonder zijn twee topreceivers doen. Brandin Cooks trainde deze week niet, had goede hoop op een trade die niet kwam en moet eerst weer op één lijn komen met de franchise. Nico Collins was geblesseerd aan zijn lies. Met name voor rust kon Philly rookie Dameon Pierce niet stoppen. De running back was goed voor een career-high 139 yards.

Fly Eagles Fly!
Fly Eagles Fly!AFP

In Philadelphia verloren de Phillies tegelijkertijd Game 5 van de World Series van de Houston Astros. De tussenstand is 3-2 in het voordeel van het team uit Texas en de series verplaatsen zich weer naar Houston, waar vrijdagavond Game 6 gespeeld zal worden. Tienduizenden fans van de Eagles waren al naar Houston gereisd voor TNF en de sportbars in de Texaanse stad zullen ongetwijfeld bomvol zitten wanneer de aandacht zich van het football naar baseball zal verplaatsen. De Astros hebben nog één overwinning nodig.

De Eagles hosten de volgende speelronde divisiegenoot Washington voor Monday Night Football. De Texans spelen een uitwedstrijd bij de New York Giants.