TNF Recap: Baltimore Ravens duwt Tom Brady met goede tweede helft nog verder in de ellende

Voor het eerst in twee decennia verloor quarterback Tom Brady drie wedstrijden op rijAFP
Met een vijfde nederlaag in zes wedstrijden lijkt Tampa Bay Buccaneers voorlopig af te haken in de NFC. Tom Brady had wederom moeite zijn receivers te vinden en door de zo goed als ontbrekende running game kwam het te veel op de zevenvoudig Super Bowl-winnaar aan. De Baltimore Ravens, met 27-22 winnaar van deze Thursday Night Football (TNF), speelden na een matige eerste helft een prima derde en vierde kwart.

Dat deed het team van coach John Harbaugh ondanks enkele vervelende blessures in de aanval. Tight end Mark Andrews was al niet helemaal fit, maar moest de wedstrijd al vrij snel verlaten met een schouderblessure. Ook wide receiver Rashod Bateman (voet) kon nauwelijks iets bijdragen en in het vierde kwart viel Gus Edwards (hamstring) uit. De running back keert net terug van een zeer zware blessure, waardoor hij meer dan een jaar niet speelde.

Twintig jaar geleden voor het laatst

Na een 3-10 stand bij rust, in het voordeel van de thuisspelende Buccaneers, kwam superster Lamar Jackson in zijn ritme. De quarterback gooide twee touchdown passes op Kenyon Drake en Isaiah Likely. Voor rust vergaten de Ravens gebruik te maken van de zwakke run defense van de thuisploeg, maar na rust was het spel meer in balans. Gemiddeld renden de Ravens voor precies zeven yards en het was alweer de zevende wedstrijd op rij dat de aanval voor minimaal 150 yards rende. De langste streak in de NFL.

Baltimore Ravens' Isaiah Likely viert een gevangen touchdown met quarterback Lamar Jackon in de wedstrijd tegen Tampa Bay BuccaneersAFP

Het was liefst twintig jaar geleden dat Brady voor het laatst drie reguliere wedstrijden op rij verloor. We spreken dan over het jaar 2002, het seizoen dat de quarterback voor het eerst basisspeler was bij de New England Patriots. In de jaren die volgden maakte hij alles mee. Zo matig als het nu gaat bij Tampa Bay is voor Brady echter ook nieuw. Tijdens zijn hele loopbaan stond een team waar hij onderdeel van was er niet zo slecht voor als nu de Buccaneers, op dit moment in het seizoen.

Bijzonder record

In de 23 jaar dat Brady in de NFL speelt heeft hij talloze records gebroken en tijdens TNF kwam daar nog één bij. Waarschijnlijk had hij deze liever willen vermijden. De aanvalsleider werd vlak voor rust op opeenvolgende plays twee keer gesacked door Ravens outside linebacker Justin Houston. De tweede sack was de 555ste. Daarmee is hij voormalig Steeler Ben Roethlisberger voorbij als speler die het vaakst een sack om de oren kreeg.

NFC South

In de NFC South zijn de Buccaneers hun koppositie kwijt en de naaste belager, Atlanta Falcons (3-4), komt dit weekend nog in actie tegen divisiegenoot Carolina Panthers (2-5). Bij winst staat Atlanta meer dan een wedstrijd voor op het team van Tom Brady. Overigens kunnen de Panthers ook bij winst op nummer één in de divisie komen. De spanning is dus alom vertegenwoordigd, maar niet omdat de teams in de NFC South dit jaar zo sterk zijn. De Buccaneers spelen volgende speelronde wederom thuis, tegen Super Bowl-winnaar Los Angeles Rams (3-3).

AFC North

In de divisie van de Ravens ligt het anders. Daar spelen twee sterkhouders met Baltimore en Cincinnati Bengals (4-3). De andere twee teams, Cleveland Browns (2-5) en Pittsburgh Steelers (2-5) lijken een bijrol te spelen. De Bengals spelen Monday Night Football (MNF) tegen de Browns. Bij winst staat Cincinnati weer naast de Ravens. De volgende wedstrijd van Baltimore is in New Orleans, tegen de Saints.