Tottenham doet zichzelf te kort en verliest op bezoek bij Newcastle United

Newcastle won door een goal van Isak met 2-1
Newcastle won door een goal van Isak met 2-1Profimedia
Newcastle United heeft in eigen huis gewonnen van Tottenham met 2-1. In de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong, maar na de pauze was Tottenham heer en meester. Maar na de gelijkmaker te hebben gemaakt, werd Alexander Isak uit het niets de matchwinner en bezorgde de thuisploeg drie punten.

De eerste kans van de wedstrijd was na vijf minuten en kwam van de voet van Isak. De spits gooide de bal vanaf de rechterkant voor, maar die bal belandde op de lat. Het was een bewuste chip, die er bijna geweldig invloog. Newcastle opende veel sterker dan de Spurs. In de omschakeling kregen ze na negen minuten weer een kans. Anthony Gordon gaf de bal goed af aan Harvey Barnes op links. Hij kwam naar binnen en schoot de bal net voorlangs. Spurs kwam na 12 minuten met hun eerste gevaarlijke moment. Christian Romero scoorde, maar stond buitenspel. Een opmerkelijk moment na twintig minuten. De assistent-scheidsrechter raakte geblesseerd en ruilde met de vierde man van functie.

Tottenham werd sterker en sterker. In de 27e minuut schoot Pape Sarr op de rand van de zestien tegen de vuisten van Nick Pope. Uit het niets kwam de thuisploeg tien minuten later op voorsprong. Een goede voorzet van Lloyd Kelly vanaf de linkerkant werd afgemaakt door Barnes, die de bal met de binnenkant in de verre hoek tikte.  Dat was ook het laatste wapenfeit van de eerste helft en dus stond het 1-0 bij rust.

Spurs laat het liggen, Newcastle profiteert

In de tweede helft was het tempo gelijk weer hoog. Tottenham was veel aan de bal, maar Newcastle kreeg al snel een kans. Isak kwam door aan de rechterkant en had de bal op Barnes moeten geven, die helemaal vrij stond bij de tweede paal. Maar dat lukte  niet en dus bleef het 1-0. Tien minuten na de rust werd het 1-1. James Maddison loste een schot op doel en Pope liet die bal los. Brendan Johnson schoot de bal op doel uit de rebound en Dan Burn werkte de bal in eigen doel.

Spurs was veel beter, maar Newcastle kwam er na 66 minuten gevaarlijk uit. Gordon gaf de bal aan de linkerkant aan Jacob Murphy, maar de invaller schoot van dichtbij tegen keeper Guglielmo Vicario aan. Tottenham kreeg kans op kans, met name via Maddison, maar Newcastle pakte de voorsprong. In de 79e minuut kwamen ze er met twee man uit. Murphy gaf de bal breed aan Isak, die in het lege doel schoot: 2-1. Er kwamen vijf minuten bij, maar Tottenham kreeg daarin geen kansen meer. En dus won Newcastle de wedstrijd met 2-1 en hebben ze zeven punten uit de eerste drie wedstrijden. Spurs heeft vier punten.