Tottenham gaat goed in competitie, maar laat zich in FA Cup verrassen door Sheffield

Vreugde na de 1-0
Vreugde na de 1-0AFP
De Spurs waren de afgelopen periode prima in vorm onder de supervisie van Cristian Stellini. In de Premier League werden de afgelopen twee wedstrijden gewonnen en plaatsing voor de Champions League lonkt. Woensdagavond moest Tottenham echter een nederlaag slikken in de FA Cup bij Sheffield United (1-0), dat een divisie lager speelt.

De bezoekers waren natuurlijk wel voornemens hun winnende reeks voort te zetten en waren dichtbij de voorsprong toen Richarlison een schot net over de lat schoot. De uitploeg bleef druk uitoefenen op zoek naar het eerste doelpunt, waarbij een voorzet van Lucas Moura via de bovenkant van de lat werd weggewerkt.

Iliman Ndiaye

De Blades, die in deze ronde van de FA Cup al vijf ontmoetingen op rij met Premier League-ploegen hadden verloren, kregen de beste kans van de helft toen Ismaila Coulibaly op doel afging, maar de Malinees kon het net niet vinden met een schot rakelings naast.

Spurs probeerde na de rust de openingstreffer te forceren, maar de kopbal van Ivan Perišić werd gepakt door Wes Foderingham. Geen van Sheffield United's laatste 14 FA Cup thuiswedstrijden was na 90 minuten gelijk geëindigd, en terwijl iedereen zich schrap zette voor de slotfase, zorgden de Blades ervoor dat dat record verlengd werd. Iliman Ndiaye was de man die het doelpunt op zijn naam kreeg. De international van Senegal kreeg de bal binnen het strafschopgebied knap onder controle en zette Sputs-doelman Fraser Forster op het verkeerde been ('79).

Wembley lonkt

Ondanks de aanwezigheid van grote namen als Harry Kane en Heung-Min Son lukte het de Spurs niet meer een gelijkmaker te forceren. Ondertussen zetten de mannen van Paul Heckingbottom hun opmars in de FA Cup voort en zijn nu nog maar één overwinning verwijderd van een halve finale op Wembley. Tottenham speelt zaterdagmiddag een uitwedstrijd bij de Wolves. In de competitie heeft het team nog alles om voor te spelen. Op de vierde plek hebben ze vier punten voorsprong op Newcastle. Het gat naar de derde plek en Man United is overigens ook vier punten.