Tottenham Hotspur laat in strijd om Champions League hele dure punten liggen

Tottenham Hotspur laat in strijd om Champions League hele dure punten liggenANP
Tottenham Hotspur heeft in de strijd om een ticket voor de Champions League punten laten liggen bij Southampton. Het duel in het St. Mary's-stadion eindigde in 3-3. James Ward-Prowse benutte in de blessuretijd een strafschop voor de thuisclub, die onderaan staat in de Premier League.

Die penalty was veroorzaakt door Pape Sarr. De invaller bij de Spurs wilde in zijn eigen zestienmetergebied de bal wegschieten, maar raakte een tegenstander die precies op dat moment voor hem langs sprong.

Opvallend was dat voor rust maar liefst vier spelers geblesseerd uitvielen, twee bij beide clubs. Pedro Porro bracht de Spurs in de lange blessuretijd van de eerste helft op voorsprong, maar in de eerste minuut na rust kwam Southampton op gelijke hoogte via Ché Adams. Via Harry Kane en Ivan Perisic liep Tottenham uit naar 1-3. Theo Walcott en Ward-Prowse bezorgden de thuisclub in de slotfase toch nog een punt.

Tottenham blijft met 49 punten op de vierde plaats staan. Bij winst had de ploeg van trainer Antonio Conte de derde plaats overgenomen van Manchester United (50 punten). De Spurs hebben 2 punten meer dan Newcastle United, dat echter twee wedstrijden minder speelde. De top 4 in Engeland plaatst zich voor de Champions League.

Leeds

Leeds United, met de Nederlanders Pascal Struijk en Crysencio Summerville als invallers, verliet de degradatiezone door met 4-2 te winnen bij Wolverhampton Wanderers. Summerville gaf in de extra tijd de assist bij de vierde treffer, van Rodrigo. De Wolves beëindigden de wedstrijd met negen spelers na rood voor Jonny Castro en Matheus Nunes.

Southampton staat nog steeds onderaan met 23 punten, 1 punt minder dan Bournemouth (dat met 3-0 verloor bij Aston Villa) en West Ham United. Leeds klom met 26 punten naar de veertiende plek.