Tottenham stijgt dankzij thuiszege op West Ham naar felbegeerde vierde plaats

Tottenham stijgt dankzij thuiszege op West Ham naar felbegeerde vierde plaatsAFP
Tottenham Hotspur is dankzij een thuiszege op West Ham United (2-0) gestegen naar de felbegeerde vierde plaats in de Premier League. Die geeft aan het einde van het seizoen recht op plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De voorsprong op nummer 5 Newcastle United is nu 1 punt, maar de club uit het noorden van Engeland heeft nog een duel tegoed.

De Spurs moesten het weer doen zonder trainer Antonio Conte. De Italiaan bleek deze week nog niet voldoende hersteld van een operatie en moet daardoor even rust nemen. Daardoor heeft Cristian Stellini voorlopig de leiding over de Londense club.

Emerson Royal

Emerson Royal opende 10 minuten na rust de score voor de thuisploeg, die in grote delen van de wedstrijd het overwicht had. De Braziliaan rondde rustig af na een breedtepass van Ben Davies. Invaller Son Heung-min verdubbelde 20 minuten voor tijd de voorsprong. Spits Harry Kane bewees zichzelf als aanspeelpunt en zette de invaller vrij voor de doelman. Arnaut Danjuma bleef de hele wedstrijd op de bank.110