Tottenham wil voor het eerst in drie jaar tijd voorbij achtste finale FA Cup komenProfimedia
Tottenham Hotspur speelt woensdag op bezoek bij Sheffield United, uitkomend op het tweede niveau in Engeland. De Spurs wisten de afgelopen drie seizoenen steeds in de achtste finale te struikelen.

Sheffield United kan de promotiekoers even achter zich laten als het voor het eerst sinds 1957/58 Tottenham Hotspur ontmoet in de FA Cup. The Blades herstelden hun voorsprong van zeven punten in de Championship top twee met een 1-0 overwinning op Watford in het weekend. Het beëindigen van een reeks van vijf opeenvolgende uitschakelingen in de vijfde ronde tegen tegenstanders uit de Premier League lijkt een veel zwaardere taak.

Vaak baas in eigen huis

De Blades van Paul Heckingbottom zijn echter niet kansloos tegen Tottenham Hotspur, want ze hebben Bramall Lane de laatste tijd tot een intimiderende plek voor bezoekende partijen gemaakt. Zeven keer werd er thuis gewonnen en één keer verloren in de laatste acht thuiswedstrijden. Hoewel de gastheren dit seizoen acht keer hebben gescoord in hun drie FA Cup-wedstrijden, zou dit wel eens niet zo eenvoudig kunnen zijn, aangezien hun laatste twee wedstrijden tegen Premier League-tegenstanders in het toernooi eindigden in een nederlaag met een verpletterende scores.

Conte afwezig

Zonder baas Antonio Conte, die herstelt van zijn operatie in Italië, zijn de Spurs in goede handen onder leiding van Christian Stellini. De stand-in coach heeft in zijn vier wedstrijden aan het hoofd van Spurs een 100% overwinning behaald, waardoor #StelliniIn een trend werd op Twitter in de nasleep van de overtuigende 2-0 overwinning op Chelsea de laatste keer.

Zijn volgende en wellicht laatste taak voor de terugkeer van Conte is het wreken van de pijnlijke FA Cup-uitwedstrijd tegen Middlesbrough vorig jaar (1-0 verlies na verlenging). De vijfde ronde lijkt echter een bijzonder lastige plek voor Spurs, omdat ze in elk van de laatste drie seizoenen in dit stadium uit de toernooi zijn gevallen. Toch doet een reeks van drie overwinningen hoop rijzen dat ze die trend kunnen doorbreken.

'Ones to watch'

Spelers om in de gaten te houden: Sheffield United's Oli McBurnie en Son Heung-Min van de Spurs. McBurnie scoorde in de eerste of laatste vijf minuten in drie van zijn laatste zes optredens, waaronder in hun laatste FA Cup wedstrijd tegen Wrexham. Son Heung-min van Spurs zal hem proberen te overtreffen. Hij heeft de afgelopen jaren in de FA Cup gefloreerd met 25 doelpunten in 27 wedstrijden sinds zijn eerste wedstrijd in 2016.

Hot streak: Geen van Sheffield United's laatste 14 FA Cup thuiswedstrijden eindigde gelijk na 90 minuten