Treffer Steijn niet genoeg voor zege FC Twente op het Sparta van zijn pa

Vader Steijn kan goed leven met 1-1. Hij zag zijn zoon scoren tegen het door het gecoachte SpartaProfimedia
Het duel tussen Sparta Rotterdam en FC Twente heeft geen winnaar opgeleverd. De ploegen hielden elkaar op een gelijkspel op het Kasteel (1-1). Uitgerekend Sem Steijn hielp FC Twente aan een voorsprong tegen de ploeg waar zijn vader Maurice als trainer op de bank zit.

Steijn scoorde in de 63e minuut na een voorzet van Ricky van Wolfswinkel. Scoren tegen een club waar papa als trainer op de bank zit, is bijzonder maar niet uniek in de Eredivisie. Op 6 februari van dit jaar scoorde Thijs Oosting zelfs tweemaal voor Willem II, terwijl zijn vader Joseph bij tegenstander RKC Waalwijk op de bank zat.

Arno Verschueren hielp Sparta 8 minuten na de treffer van Steijn aan de gelijkmaker. De Belg was in de laatste drie duels met vier doelpunten en twee assists betrokken bij zes treffers van zijn ploeg.

Twente stevig in top 5

Václav Cerný was voor rust de meest opvallende speler van FC Twente. De aanvaller uit Tsjechië schoot een keer voorlangs en net over het doel. Vlak voor rust voorkwam doelman Nick Olij dat Cerný scoorde. Tobias Lauritsen miste in de eerste helft twee kansen voor Sparta. Hij schoot rakelings naast en kopte de de bal in de handen van Twente-doelman Lars Unnerstall.

FC Twente gaat voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 in de top 4 van de Eredivisie de winterstop in als AZ zaterdag niet bij PSV wint. FC Twente overwinterde toen als nummer 3.