Union Berlin en SC Freiburg laten punten liggen en laten Bayern verder uitlopen

Julian Ryerson schermt de bal af
Julian Ryerson schermt de bal afAFP
Achtervolgers Union Berlin en SC Freiburg zijn in de midweekse speelronde van de Bundesliga verder achterop geraakt bij koploper Bayern München. Union Berlin speelde thuis gelijk (2-2) tegen FC Augsburg, SC Freiburg verloor bij RB Leipzig (3-1).

Bayern München won dinsdag al van Werder Bremen, 6-1.

Sheraldo Becker, oud-speler van onder meer ADO Den Haag, zette Union Berlin al na 7 minuten op voorsprong. Amper een minuut later was het echter alweer gelijk, dankzij Florian Niederlechner. In de 22e minuut viel al het derde doelpunt, nu weer voor de thuisploeg. Niko Gießelmann was deze keer de maker, 2-1. Nog voor rust werd het opnieuw gelijk, andermaal was Niederlechner de schutter voor Augsburg.

Basisplaatsen voor Doekhi en Gouweleeuw

Danilho Doekhi, ex-Vitesse, was basisspeler bij Union Berlin. Dat gold bij Augsburg voor aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw.

Freiburg, met Oranje-doelman Mark Flekken, kwam kort na de hervatting op achterstand. Mohamed Simakan (54e minuut) en Christopher Nkunku (56) scoorden binnen enkele minuten.

Gelijkmaker Kübler

Lukas Kübler bracht met de 2-1 de spanning terug. Door Emil Forsberg, die een strafschop benutte, liep Leipzig weer verder uit.