Union Berlin plaatst zich voor kwartfinale Duitse beker door overwinning op Wolfsburg

Union Berlin bekert door
Union Berlin bekert doorProfimedia
Union Berlin heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het Duitse bekertoernooi. De club uit Berlijn versloeg VfL Wolfsburg met 2-1. Zo blijft de ploeg van trainer Urs Fischer met Danilho Doekhi en Surinaams international Sheraldo Becker op drie fronten actief. Union staat tweede in de Bundesliga en neemt het in februari in de Europa League op tegen Ajax.

Wolfsburg, waar Micky van de Ven een basisplaats had, kwam al in de 5e minuut via Luca Waldschmidt op voorsprong in Stadion An der Alten Försterei in Berlijn. Robin Knoche maakte 7 minuten later al weer gelijk.

In de tweede helft hadden beide ploegen kansen op de tweede treffer. De thuisploeg scoorde in de 79e minuut. Becker legde de bal na een voorzet met zijn hoofd terug, waarna Kevin Behrens eenvoudig kon binnenschieten. Union moest de wedstrijd afmaken met tien man. Niko Giesselmann werd in de slotfase na een schwalbe met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.