Union SG na winst op Charleroi weer koploper in België

Amoura Mohammed viert zijn goal
Amoura Mohammed viert zijn goalProfimedia
Union is voorlopig koploper in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. De club uit Brussel versloeg in het eigen Stade Joseph Marien in deelgemeente Vorst Charleroi met 3-1. Union heeft nu 19 punten uit negen duels. AA Gent kan nog passeren als het zondagavond wint bij RWDM.

De eindstand was al bij rust bereikt. Eerst had Ross Sykes de thuisploeg op voorsprong gezet. Na de gelijkmaker van Parfait Guiagon bezorgden Christian Burgess en nogmaals Sykes Union een comfortabele voorsprong, die in de tweede helft niet meer in gevaar kwam. Union had donderdag ook al de derby tegen RWDM gewonnen en boekte de derde overwinning in acht dagen.