Vaclav Cerny schiet VfL Wolfsburg in bekertoernooi langs titelhouder Leipzig

Vaclav Cerny viert de 1-0 van zijn ploeg
Vaclav Cerny viert de 1-0 van zijn ploeg Profimedia
Titelhouder RB Leipzig is al in de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi uitgeschakeld. De van FC Twente overgekomen Vaclav Cerny maakte namens VfL Wolfsburg voor eigen publiek het enige doelpunt: 1-0. Daar kon ook Oranje-international Xavi Simons, die de hele wedstrijd meespeelde bij Leipzig, geen verandering meer in brengen.

Aanvaller Cerny maakte na een klein kwartier zijn eerste officiële doelpunt voor Wolfsburg, dat hem deze zomer weghaalde uit Enschede. Tien minuten later had de Tsjechische international de score kunnen verdubbelen, maar hij liet een grote kans onbenut. Leipzig moest 10 minuten na rust met tien man verder na de tweede gele kaart voor de Deen Yussuf Poulsen.

Leipzig won de DFB-Pokal de afgelopen twee seizoenen. In juni was de club uit het oosten van Duitsland in de finale te sterk voor Eintracht Frankfurt (2-0).

Stats Wolfsburg-Leipzig
Stats Wolfsburg-LeipzigFlashsha.re

Verrassing

Ook voor Champions League-deelnemer 1. FC Union Berlin zit het bekertoernooi er al op. De huidige nummer 15 van de Bundesliga verloor met 1-0 bij VfB Stuttgart, dat derde staat in de competitie.

Vierdeklasser Homburg zorgde ook voor een verrassing door met 2-1 te winnen van Greuther Fürth, een club uit de tweede Bundesliga. In de eerste ronde was Homburg al te sterk voor Bundesligaclub Darmstadt. FC St. Pauli klopte na verlenging FC Schalke 04 met 2-1.