Nederlander Van de Ven maakt eerste Bundesliga-doelpunt bij zege op Dortmund

Nederlander Van de Ven maakt eerste Bundesliga-doelpunt bij zege op DortmundAFP
VfL Wolfsburg heeft in de Bundesliga verrassend gewonnen van Borussia Dortmund. Het werd 2-0 voor in de Volkswagen-Arena. Dortmund houdt daardoor als nummer vier zes punten achterstand op koploper Bayern München. Wolfsburg staat in de middenmoot.

Micky van de Ven, die in de zomer van 2021 overkwam van FC Volendam, zette de thuisclub in de zesde minuut op voorsprong. Hij kopte raak na een hoekschop. Dat was voor de verdediger zijn eerste doelpunt in dienst van Wolfsburg. Vorig jaar moest Van de Ven nog even wennen aan het niveau in Duitsland, maar dit seizoen is hij de enige veldspeler uit de selectie die nog geen minuut gemist heeft.

Van de Ven heeft in sommige duels op de linksback-positie gespeeld, maar staat de laatste weken weer centraal achterin. Van de Ven maakte onderdeel uit van de voorselectie van Louis van Gaal voor het WK in Qatar, maar wacht nog altijd op zijn officiële debuut voor Oranje. Met zijn treffer tegen Dortmund heeft hij het Van Gaal niet makkelijker gemaakt om aanstaande vrijdag bekend te maken wie er wel en niet bij de selectie zitten.

In extra tijd van de wedstrijd werd het uiteindelijk 2-0 door Lukas Nmecha. Voormalig PSV'er Donyell Malen was basisspeler bij Dortmund. Hij werd in de 70e minuut vervangen. Ook hij hoopt uiteraard vrijdag goed nieuws te krijgen van Van Gaal.