Villarreal maakt einde aan verliesreeks van vier wedstrijden door zege op Getafe

xxx
xxxProfimedia
Villarreal heeft in het eigen Estadio de la Cerámica een einde gemaakt aan een 'losing streak' van vier wedstrijden door een sterke comeback en als gevolg daarvan een 2-1 zege op Getafe.

Na het beëindigen van een periode van 52 dagen zonder overwinning door Valencia vorige week te verslaan, kwam het zelfverzekerde Getafe binnen 10 minuten op voorsprong. De Turkse spits Enes Ünal vergrootte de problemen van Villarreal door een indrukwekkende voorzet van Djené feilloos in de linkerbovenhoek te koppen.

Geweldige redding Reina

Ondanks dat de ploeg van Quique Setién heerste op het middenveld, kon het niet veel uitrichten tegen het goed georganiseerde Getafe. Net toen de Azulones via een kopbal van Nemanja Maksimović een tweede treffer dachten te maken, verrichtte Pepe Reina een schitterende redding die een tegenaanval inluidde, waarna Samuel Chukwueze in de rebound de gelijkmaker aantekende.

De hoop van de bezoekers om de gastheren net als in de heenwedstrijd op de nul te houden, was daarmee vervlogen. Zeven minuten in de tweede helft kwamen de Yellow Submarines aan de leiding door een beheerste treffer van José Luis Morales, nadat Chukwueze hem op al net zo beheerste manier in stelling had gebracht. Quique Sánchez Flores probeerde wat nieuwe inspiratie op te wekken en voerde met nog een kwartier te gaan een drietal wissels door, maar kon alleen maar toezien hoe zijn ploeg voor de eerste keer in vier wedstrijden een nederlaag leed.

Hoewel Borja Mayoral in de slotminuten nog met een prachtige volley de lat raakte, bleek Getafe uiteindelijk een schim van de ploeg in de eerste helft. De degradatiekandidaat had bij een overwinning de zone waar je niet wil staan kunnen ontstijgen, maar blijft nu voorlaatste. Nummer laatst Elche lijkt weg, maar het gat naar nummer 14 Sevilla is maar drie punten. Er is dus zeker nog perspectief voor het team uit de voorstad van Madrid. Villarreal steeg liefst drie plaatsen naar plek zeven.