Nigeriaanse keepster Nnadozie stopt zesde strafschop in dit seizoen voor Paris FC

Chiamaka Nnadozie is dit seizoen belangrijk voor Paris FC
Chiamaka Nnadozie is dit seizoen belangrijk voor Paris FC AFP
De Nigeriaanse Chiamaka Nnadozie (23) heeft opnieuw haar kwaliteiten laten zien door haar zesde penalty van het seizoen te stoppen voor Paris FC in een 4-0 overwinning op Guingamp afgelopen zaterdag. Nnadozie was één van de uitblinkers bij Nigeria tijdens het WK, waarop de vrouwen van Nigeria in de achtste finale werden uitgeschakeld door Engeland.

Nnadozie's uitzonderlijke vermogen om penalty's te stoppen is essentieel voor de defensieve veerkracht van Paris FC en het veiligstellen van cruciale punten voor haar team.

Haar opmerkelijke consistentie en kalmte onder druk hebben haar zonder twijfel een belangrijke aanwinst voor het team gemaakt, waardoor ze bewondering en erkenning heeft gekregen van zowel fans als teamgenoten. Omdat iedereen natuurlijk wil weten hoe Paris FC deze wedstrijd won een beknopt verslag.

Dikke overwinning

Paris FC zette haar opmerkelijke reeks in de eerste divisie van Frankrijk voort met een indrukwekkende 4-0 overwinning op Guingamp. Nnadozie speelde een centrale rol en verrichtte drie cruciale reddingen, waaronder het redden van een penalty om de overwinning veilig te stellen.

Haar heldendaden begonnen met het stoppen van een strafschop van Aissata Traore. Kort daarna opende Daphne Corboz de score in de 28e minuut.  Gaetane Thiney breidde daarna de voorsprong uit door wél een strafschop om te zetten naar een goal in de 31e minuut en twee minuten later nog een doelpunt toe te voegen.

Dicteren

Ondanks de pogingen van Guingamp om een comeback te maken in de tweede helft, hield de defensie van Paris FC stand en bleven grote kansen voor de opponent uit.

De bezoekers behielden de controle over de wedstrijd en dicteerden het tempo. Hun doorzettingsvermogen betaalde zich uit toen Kessya Bussy in de 54e minuut het net vond en de overwinning veiligstelde.

Paris FC in de stand
Paris FC in de standFlashscore

De problemen van Guingamp werden verergerd door de gemiste strafschop van Traore, die een kans om het momentum in hun voordeel te doen kantelen, verprutste. De dominantie van Paris FC was duidelijk terug te zien in het balbezit en de nauwkeurigheid van de passes, wat hun superioriteit gedurende de hele wedstrijd onderstreepte.

Door deze overwinning staat Paris FC nu derde met 37 punten uit 16 wedstrijden in de Division 1 Feminine.