Hannover voorlopig koploper in 2. Bundesliga na nipte overwinning op Hamburger SV

Ngankam is opgelucht na zijn rake strafschop
Ngankam is opgelucht na zijn rake strafschopČTK / imago sportfotodienst / Marco Steinbrenner / DeFodi Images
Hamburger SV is het seizoen in de 2. Bundesliga zeer wisselvallig begonnen. Na een knappe overwinning bij FC Köln volgde een gelijkspel tegen Hertha Berlin en vrijdagavond een nederlaag op bezoek bij Hannover. Jessic Ngankam schoot vlak na rust een strafschop raak. In de slotfase kreeg HSV-verdediger Sebastian Schonlau zijn tweede gele kaart.

Bij de bezoekers stond voormalig FC Groningen-speler Ludovit Reis in de basis, al werd hij 20 minuten voor tijd wel gewisseld. HSV degradeerde in het seizoen 2017-18 voor het eerst in de clubgeschiedenis uit de Bundesliga. In de jaren die volgden waren er diverse kansen om te promoveren, maar het zat Die Rothosen niet mee.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Hannover speelde vorig jaar ook in de 2. Bundesliga en werd zesde. Na de overwinning op HSV zijn ze voorlopig koploper met zeven punten. Ook Karlsruher SC heeft dat puntenaantal, maar een iets minder goed doelsaldo. Het team van trainer Christian Eichner won met 3-2 van Elversberg. Na een uur spelen stond het 2-2, een kwartier voor tijd scoorde de Zwitserse aanvaller Andrin Hunziker de winnende.