HSV geeft tegen Hannover winst uit handen na knappe comeback en twee rode kaarten

Sebastian Ernst viert de 0-2, wat uiteindelijk de boeken in zou gaan als een eigen goal van RamosProfimedia
HSV heeft in een krankzinnige wedstrijd met 3-4 veloren van Hannover 96. De nummer twee van de 'Zweite Bundesliga' eindigde het duel met negen man en zag tot overmaat van ramp na een eigen comeback de bezoekers in de achtste minuut van de blessuretijd de winnende maken.

Bij rust stond het reeds 1-3 voor Hannover, dat in de 11e minuut de 19-jarige aanvaller Nicolo Tresoldi zag scoren en in een zetel werd geholpen door een eigen doelpunt van Guilherme Ramos. Niet lang daarna deed Laszlo Benes was terug voor de gastheren, maar de marge was alweer snel twee dankzij de Oostenrijker Louis Schaub.

Was het voor rust een spektakelstuk, na rust ging het los, zowel op als buiten het veld. De wedstrijd lag geruime tijd stil door protesten van fans tegen een nieuwe investeerder in de hoogste twee klasses van het Duitse betaald voetbal. Nog daarvoor scoorde Dennis Hadzikadunic de 2-3. Toen vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd Robert Glatzel de 3-3 maakte leek de wedstrijd definitief te kantelen, maar een minuut later kreeg Benes rood na VAR-ingrijpen.

19 minuten extra

Het was de opmaat naar een tumultueuze 19 minuten extra speeltijd. Sebastian Ernst scoorde na acht minuten de 3-4 met een schot in de linkerbenedenhoek en Hadzikadunic kreeg zijn tweede gele kaart in de 16e minuut van de blessuretijd. HSV heeft nu twee van hun laatste drie wedstrijden verloren en staat met 37 punten tweede. De concurrentie heeft echter maar een kleine achterstand. St. Pauli kan de voorsprong aan kop verruimen wanneer het zaterdag weet te winnen bij Magdeburg. Hannover staat vijfde met 34 punten.