Spektakel bij Schalke: acht goals, gigantische comeback en oud-Utrechtse hattrick

Isac Lidberg (L) viert zijn doelpunt terwijl Amin Younes (tweede van rechts) sip toekijkt
Isac Lidberg (L) viert zijn doelpunt terwijl Amin Younes (tweede van rechts) sip toekijktČTK / imago sportfotodienst / BEAUTIFUL SPORTS/Wunderl
Het duel in de 2. Bundesliga tussen grootmacht Schalke 04 en SV Darmstadt is uitgemond in een gigantisch spektakel. Schalke wist een voorsprong van 3-0 niet vast te houden en ging uiteindelijk pijnlijk onderuit: 3-5.

Bij Schalke stonden oud-Eredivisionisten Tomas Kalas, Derry John Murkin, Moussa Sylla en Amin Younes in de basis, terwijl Isac Lidberg, oud-spits van FC Utrecht, bij Darmstadt aan de aftrap verscheen. Guillo Bueno, de tweelingbroer van Feyenoord-linksback Hugo Bueno, stond eveneens in de basis.

De thuisploeg begon extreem voortvarend aan het duel en stond na geen veertig minuten met 3-0 voor dankzij goals van Tobias Mohr, Sylla en Ron Schallenberg. Darmstadt deed op slag van rust nog wat terug vanaf de penaltystip, waarvan Fraser Hornby de stand op 3-1 zette.

Comeback

Na rust ging het echter los in de Veltins-Arena: Lidberg zette de stand na een halfuur voetballen op 3-3 en scoorde in de 87e minuut ook nog eens de 3-4. Verdediger Sergio López gooide de wedstrijd in de 97e minuut in het slot. Klaus Gjasula, fervent kaartenpakker met 88 gele kaarten in het Duitse profvoetbal achter zijn naam, pakte zijn 89e prent nadat hij in de 91e minuut was ingevallen.

Schalke blijft dankzij de nederlaag onderin de 2. Bundesliga bungelen met vier punten uit zes duels. Darmstadt springt door de zege over Schalke heen en staat op vijf punten.