Richard van der Venne snoeihard onderuit in finale om kampioenschap Australië

Samuel Silvera viert de 0-2
Samuel Silvera viert de 0-2Profimedia
Central Coast Mariners is voor het eerst in tien jaar kampioen geworden in de A-League. De Australische spits Jason Cummings scoorde een hattrick in een 6-1 afstraffing van Melbourne City in Sydney op zaterdag. Bij Melbourne stond Richard van der Venne, voormalig middenvelder van onder meer Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk in de basis. Hij was verantwoordelijk voor de enige goal van zijn ploeg, de 1-2 in de 40e minuut.

Cummings, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij de Mariners, opende de score van dichtbij en scoorde twee keer vanaf de strafschopstip nadat Sammy Silvera de voorsprong van Central Coast had verdubbeld met een fraaie treffer. Beni Nkololo voegde daar in de slotminuten met een kopbal van dichtbij de vijfde aan toe en de Braziliaanse invaller Moresche maakte in de blessuretijd de overwinning voor het team van Nick Montgomery compleet.

Saamhorigheid

"Ik weet niet wat er gebeurde, we hebben gewoon de kampioen verslagen," zei Cummings. "Zij wonnen de competitie, een geweldig team, en wij hebben ze met 6-1 verslagen. "Ik ben niet verrast. Het team dat we hebben, de honger, de saamhorigheid, de familie, de trainer, wat een reis man.

"Ik ben hier anderhalf jaar en de coach heeft mijn leven veranderd. Mijn carrière liep helemaal in de soep en ik werd verliefd op de Coast."

Play-offs

Na de gewone competitie volgen in Australië play-offs. De nummers drie tot en met zes spelen een kwartfinale. De top twee stroomt in, in de halve finales. Melbourne City eindigde met elf punten voorsprong op Central Coast Mariners op de eerste plaats na de reguliere wedstrijden.