Al Nassr sleept in blessuretijd plekje in Aziatische Champions League in de wacht

Talisca (L) viert zijn goal met zijn ploeggenoten
Talisca (L) viert zijn goal met zijn ploeggenotenAFP
Cristiano Ronaldo's Al Nassr heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Aziatische Champions League nadat ze dinsdag in Riyad een overwinning in blessuretijd boekten op Shabab Al Ahli. De ploeg uit de Saoedische Pro League kwam terug van een achterstand en zegevierde met 4-2 in de beslissende wedstrijd in Mrsool Park. De Braziliaan Anderson Talisca scoorde twee keer en de Kroatische international Marcelo Brozovic maakte de overwinning compleet.

Het resultaat betekent dat Nassr, vorig seizoen tweede in eigen land, doorgaat naar de groepsfase, die volgende maand begint. Ronaldo, vijfvoudig winnaar van de UEFA Champions League, maakte zijn debuut in de hoogste clubcompetitie van het Aziatische voetbal nadat hij afgelopen december voor de club uit Riyad had getekend.

Nassr opende de score na 11 minuten, toen Taslica een corner van Brozovic binnenkopte. Yahya Al Ghassani maakte zeven minuten later gelijk voor de kampioen van de VAE, Shabab Al Ahli. De vleugelspeler schoot de bal binnen na een counter van de ploeg uit Dubai.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo, 38, verliet na rust duidelijk gefrustreerd het veld terwijl hij ruzie maakte met de scheidsrechter. De Portugese ster, de aanvoerder van Nassr, vond dat hij twee strafschoppen had moeten krijgen in de eerste helft.

Eén minuut na rust ontsnapte Al Ghassani aan de Nassr-verdediging om de bal over Nawaf Al Aqidi heen te wippen en Shabab Al Ahli op voorsprong te zetten. Nassr maakte echter gelijk met nog twee minuten te spelen, toen een kopbal van verdediger Sultan Al Ghannam via Walid Abbas in zijn eigen doel belandde.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Vijf minuten in de zeven minuten blessuretijd was de comeback van Nassr compleet toen Talisca van dichtbij raak knikte. Even later, toen Shabab Al Ahli op jacht ging naar de gelijkmaker, schoot Ronaldo Brozovic zijn ploeg naar veilige haven.

Elders

Elders in de 'west zone' kwalificeerde Sharjah uit de VAE zich voor het hoofdtoernooi met een 3-1 overwinning op Tractor FC uit Iran, terwijl Navbahor Namangan uit Oezbekistan Al Wakrah uit Qatar met 1-0 versloeg na verlenging.

In de andere beslissingswedstrijd op dinsdag versloeg AGMK Olmaliq uit Oezbekistan Al Arabi uit Qatar met 1-0.