Neymar keert terug bij Al-Hilal tijdens zinderende overwinning in Champions League

Neymar viert de overwinning met zijn teamgenoten
Neymar viert de overwinning met zijn teamgenotenALI HAIDER / EPA / Profimedia
De Braziliaanse voetballer Neymar heeft na een jaar blessureleed zijn rentree gemaakt bij Al-Hilal. Dat was 369 dagen nadat hij in een interland met Brazilië tegen Uruguay een ernstige knieblessure had opgelopen. Zijn club boekte een zwaarbevochten 5-4 overwinning op UAE Pro League-ploeg Al-Ain in de Aziatische Champions League.

De 32-jarige Braziliaanse aanvaller kwam in de 77e minuut in het veld voor de geblesseerde Nasser Al-Dawsari, toen zijn ploeg met 5-3 leidde dankzij een hattrick van Salem Al-Dawsari en doelpunten van Sergej Milinkovic-Savic en Renan Lodi.

Hij kwam daarna nog dicht bij een doelpunt na een counter in de slotfase, voordat Al-Ain in de blessuretijd nog een keer scoorde via een rake penalty van Soufiane Rahimi, die ook een hattrick scoorde. Al-Hilal overleefde een lange blessuretijd waarin hun rivaal op zoek ging naar een gelijkmaker en blijft na drie ronden in de competitiefase bovenaan staan in het West-Aziatische klassement. De regerend Saudi Pro League-kampioen gaat ook aan de leiding in het klassement met 21 punten.

'Ik ben zo blij'

"Ik voel me goed, het is zo zwaar. Ik heb altijd een goed team. Maar ik ben zo blij. Ik ben terug,” zei een emotionele Neymar na de wedstrijd in het Hazza bin Zayed-stadion. Neymar had een jaar niet gespeeld nadat hij een kruisbandblessure had opgelopen tijdens de kwalificatiewedstrijd van Brazilië tegen Uruguay. Hij onderging afgelopen november een operatie.

Neymar verhuisde vorig jaar augustus naar Saoedi-Arabië van de Franse kampioen Paris St Germain voor een transfersom van naar verluidt 90 miljoen euro en had voor zijn afwezigheid slechts vijf wedstrijden gespeeld omdat hij kampte met spierblessures.