Oscar helpt Shanghai Port aan kickstart in Aziatische Champions League

Oscar speelt al sinds 2017 voor Shanghai Port
Oscar speelt al sinds 2017 voor Shanghai PortČTK/imago sportfotodienst/Nasa1211
De voormalig Braziliaans international Oscar hielp Shanghai Port dinsdag met een 3-2 overwinning op Central Coast Mariners uit Australië aan de start van de Aziatische Champions League-campagne.

Shanghai, dat momenteel verwikkeld is in een tweestrijd om de Chinese titel met stadsrivalen Shanghai Shenhua, had slechts een punt gepakt in de vorige twee wedstrijden. Voormalig Chelsea-middenvelder Oscar was betrokken bij alle drie de doelpunten van zijn ploeg, die daarmee de eerste overwinning boekte en de Mariners veroordeelde tot de derde nederlaag in drie wedstrijden.

Gwangju FC uit Zuid-Korea bleef bovenaan de oostelijke ranglijst na Johor Darul Ta'zim (JDT) uit Maleisië met 3-1 te hebben verslagen. Gwangju, dat debuteert in de competitie, heeft negen punten uit drie wedstrijden, terwijl JDT er vier heeft. Het Thaise Buriram United verdrong JDT van de tweede plaats door het Zuid-Koreaanse Pohang Steelers met 1-0 te verslaan.

De stand van het Oostelijke gedeelte van de AFC Champions League
De stand van het Oostelijke gedeelte van de AFC Champions LeagueFlasha.re

Guilherme Bissoli scoorde in de 56e minuut en bezorgde Buriram de tweede overwinning van het seizoen en bracht zijn ploeg op zeven punten. Pohang heeft er drie. Het Japanse Yokohama F-Marinos, de nummer 2 van vorig seizoen, speelde met 2-2 gelijk tegen het Chinese Shandong Taishan in de andere oostelijke wedstrijd van de dag.

Oscar

Oscar, die Chelsea in 2017 inruilde voor Shanghai, is een van de weinige internationale sterren die het Chinese voetbal nog rijk is. Hij hielp Shanghai al in de tweede minuut op voorsprong tegen Mariners toen Wu Lei zijn corner verlengde en Li Ang de bal in het net kopte. De Chinese ploeg, gecoacht door de Australiër Kevin Muscat, verdubbelde de voorsprong minuten voor rust toen Wu een schot van Oscar langs de achttienjarige doelman Dylan Peraic-Cullen draaide.

Mikael Doka bracht Mariners terug in de wedstrijd met een prachtige treffer in de tweede helft, maar Shanghai sloeg opnieuw toe toen Oscar Matias Vargas aanspeelde. Nicholas Duarte liet de Chinezen nog even schrikken toen hij er in de blessuretijd van de tweede helft tot scoren kwam voor Central Coast.

De spelersbeoordelingen
De spelersbeoordelingenFlashsha.re

Er was meer drama elders in China toen Shandong een laat gelijkspel afdwong tegen Yokohama, in een wedstrijd tussen twee teams die elkaar vorig seizoen in de kwartfinales troffen. Yan Matheus dacht dat hij Yokohama's winnende doelpunt had gemaakt in de 87e minuut, maar Zheng Zheng maakte in blessuretijd de gelijkmaker.