Democratische Republiek Congo naar laatste vier Afrika Cup na zege op Guinee

Feest bij Congo na de derde goal
Feest bij Congo na de derde goalAFP
De voetballers van Democratische Republiek Congo hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Afrika Cup. Congo versloeg in Edimpé in Ivoorkust Guinee met 3-1. In de halve finale treft de ploeg van bondscoach Sébastien Desabre de winnaar van de wedstrijd tussen Mali en Ivoorkust van zaterdag.

Guinee kwam nog wel op voorsprong. Mohamed Bayo benutte een strafschop in de eerste helft. Chancel Mbemba maakte zeven minuten later weer gelijk voor Congo, dat eerder voor een verrassing zorgde door recordkampioen Egypte met strafschoppen uit te schakelen.

In de tweede helft kreeg Congo een strafschop na een lichte overtreding van Julian Jeanvier op Silas Katompa Mvumpa. Yoane Wissa faalde niet vanaf 11 meter en bracht zijn ploeg op 2-1. Bondscoach Kaba Diawara van Guinee bracht spits Serhou Guirassy (VfB Stuttgart) in de ploeg, maar alleen aan de andere kant viel nog een treffer. Met een fraaie vrije trap vanaf links in de korte hoek verraste Arthur Masuaku doelman Ibrahim Koné van Guinee en zorgde voor de 3-1.

Nigeria

Eerder op vrijdag plaatste Nigeria zich al voor de halve finales door Angola met 1-0 te verslaan. In de halve finale nemen de Nigerianen het op tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Kaapverdië en Zuid-Afrika.