Egypte recht knap de rug tegen Ghana ondanks uitvallen Salah

Marmoush (rechts) speelde donderdagavond een goede wedstrijd.
Marmoush (rechts) speelde donderdagavond een goede wedstrijd.ISSOUF SANOGO/AFP
Na Ivoorkust-Nigeria was Egypte-Ghana opnieuw een krachtmeting in Groep B die voor een aantal verrassingen zorgde op het veld. De eindstand was 2-2, een uitslag waar niemand wat aan had. Egypte raakte ook nog een sterspeler een aanvoerder Mohammed Salah kwijt door een blessure.

Egypte staat tweede in de groep, terwijl Ghana laatste staat met slechts één punt. Dit verandert echter niet veel, want beide teams moeten hun laatste wedstrijd winnen om nog hoop te hebben op het bereiken van de 1/8ᵉ finales. Kaapverdië kan zich bij winst op Mozambique vrijdag al plaatsen voor de volgende ronde.

Salah geblesseerd naar de kant

Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam, maar toen dat gebeurde, kwam het ook echt los. Dat kwam wel allemaal pas vanaf het einde van de eerste helft. Mohammed Salah viel geblesseerd uit en moest het veld verlaten in de laatste minuut en in de blessuretijd die volgde schoot Mohammed Kudus Ghana op voorsprong. Een flinke deceptie dus voor Egypte.

3 doelpunten in 5 minuten

Egypte zette Ghana gelijk vast en begonnen fel aan de tweede helft. Omar Marmoush profiteerde van een verdedigingsfout. De aanvaller van Eintracht Frankfurt maakte geen fout en dribbelde langs Richard Ofori, voordat hij de bal met zijn linkervoet binnenschoof met nog twintig minuten op de klok. De wedstrijd kreeg een onverwachte wending toen Kudus voor de tweede keer scoorde, nog geen twee minuten na de gelijkmaker.

Maar opnieuw gaven de Egyptenaren niet op en gingen de strijd aan. Mostafa Mohamed bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte in de 74e minuut en zo hield Egypte nog verdiend een punt over aan de wedstrijd.