Ivoorkust komt opnieuw goed weg en bereikt halve finale dankzij zege op Mali

Adingra heeft net de 1-1 gescoord
Adingra heeft net de 1-1 gescoordANP
De voetballers van Ivoorkust zijn op de Afrika Cup opnieuw aan uitschakeling ontsnapt. Het gastland stond in de kwartfinale tegen Mali tot kort voor tijd met 1-0 achter, maar dankzij een doelpunt van Simon Adingra in de 90e minuut gingen beide teams de verlenging in.

Ook in de verlenging sloeg Ivoorkust kort voor tijd toe. Oumar Diakité scoorde in de 120e minuut. De spelers van Mali reageerden daarop woedend richting de scheidsrechter. Ivoorkust had in de achtste finales, na strafschoppen, afgerekend met Senegal.

Oud-Ajacied Sébastien Haller deed alleen de tweede helft mee bij Ivoorkust, dat in de halve finale tegenover Congo staat.