Kameroen heeft geen enkele moeite met Kaapverdië en pakt koppositie Groep D

Vincent Aboubakar scoorde tweemaal voor Kameroen
Vincent Aboubakar scoorde tweemaal voor KameroenProfimedia
Kameroen heeft in de kwalificatie voor het WK de koppositie in Groep D gepakt dankzij een 4-1 overwinning op Kaapverdië. In het Stade Ahmadou Ahidjo in de hoofdstad Yaoundé stonden de gastheren rap op een 2-0 voorsprong via Michael Ngadeu (Beijing Guoan ‘13) en Vincent Aboubakar (Besiktas 25’). Voormalig SC Cambuur-middenvelder Jamiro Monteiro (Gaziantep) scoorde na 37 minuten de aansluitingstreffer, maar nog voor rust maakte Aboubakar zijn tweede uit een strafschop (44’). Na rust scoorde Nouhou (Seattle Sounders) de 4-1.

Bij Kameroen stond keeper Andre Onana (oud-Ajacied) in de basis. Bij Kaapverdië had Deroy Duarte (voormalig Sparta, tegenwoordig Fortuna Sittard) een basisplaats. Hij werd bij rust vervangen voor Qarabag-middenvelder Patrick Andrade. FC Groningen-speler Laros Duarte kwam 20 minuten voor tijd in het veld voor doelpuntenmaker Monteiro, die naast Cambuur ook een jaar voor Heracles Almelo speelde (2017/18). MVV-aanvaller Dailon Rocha Livramento verving in de 62e minuut Bebe (Rayo Vallecano). Garry Rodrigues (FC Dordrecht 2012/13) en doelman Bruno Varela (Ajax 2019-21) bleven op de bank.