Mali naar kwartfinales Afrika Cup dankzij 2-1 overwinning op Burkina Faso

Nene Dorgeles (L) viert de zege met Boubacar Traore
Nene Dorgeles (L) viert de zege met Boubacar TraoreAFP
Mali is doorgedrongen tot de kwartfinales van de Afrika Cup in Ivoorkust. Het elftal van bondscoach Eric Chelle versloeg Burkina Faso met 2-1.

Mali was na drie groepswedstrijden nog ongeslagen in Ivoorkust en begon ook sterk tegen Burkina Faso. Amadou Haidara kopte in de 3e minuut hard op de paal, waarna de verraste Burkina Faso-verdediger Edmond Tapsoba de rebound in zijn eigen doel schoot. Mali bleef de betere partij en 2 minuten na rust verdubbelde Lassine Sinayoko de score. De spits kwam van de rechterflank naar binnen en schoot onder de keeper door, 2-0.

Burkina Faso, dat nog vrijwel niets had laten zien, maakte het in de 57e minuut weer spannend. Oud-Ajacied Bertrand Traoré benutte een strafschop, nadat Boubakar Kouyaté hands had gemaakt. Na de aansluitingstreffer drong de ploeg aan en leek Issoufou Dayo 2 minuten voor tijd gelijk te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd om buitenspel.