Salah hoeft niet op het kunstgras van Mauritanië te spelen en mag even met vakantie

Salah scoorde de 2-0
Salah scoorde de 2-0Mohamed Hossam / EPA / Profimedia
Mohamed Salah, aanvoerder van Egypte, speelt volgende week niet mee in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd in Mauritanië, zo bevestigde Liverpool zaterdag. De 32-jarige topspeler "is vervroegd vrijgesteld van internationale verplichtingen in het kader van de oktobervakantie", aldus Liverpool.

Salah scoorde vrijdag voor Egypte in een 2-0 overwinning op Mauritanië en zou dinsdag de tweede wedstrijd tegen dezelfde tegenstanders spelen. De coach van Egypte, Hossam Hassan, vertelde journalisten in Caïro vrijdag dat er zorgen waren over het spelen op het kunstgras van Mauritanië en dat er gevreesd werd voor blessures.

Zevenvoudig recordkampioen van Afrika Egypte ondervond koppig verzet van Mauritanië totdat Mahmoud 'Trezeguet' Hassan na 69 minuten de openingsgoal maakte in de wedstrijd in Groep C. De succesvolle Liverpool-topscorer Salah zorgde 10 minuten later met een tweede doelpunt voor het ongeslagen en perfecte record van 'De Farao's' na drie ronden.

Egypte heeft in de volgende wedstrijd één punt nodig om zich te kwalificeren, want ze staan zes punten voor op concurrenten Kaapverdië, Botswana en Mauritanië.

Virgil van Dijk

Liverpool bevestigde ook dat verdediger Virgil van Dijk vervroegd is vrijgesteld van internationale verplichtingen. Van Dijk werd uit het veld gestuurd nadat hij twee gele kaarten had gekregen tijdens het 1-1 gelijkspel in de UEFA Nations League met Hongarije.

"Het tweetal zal deze maand niet meer uitkomen voor hun respectievelijke naties nadat de beslissing is genomen om hen beiden vervroegd te vrijwaren van hun internationale verplichtingen."