Salah redt slordig Egypte laat tegen dapper strijdend Mozambique

Salah scoorde de gelijkmakende penalty helemaal aan het einde van de wedstrijd.
Salah scoorde de gelijkmakende penalty helemaal aan het einde van de wedstrijd.FRANCK FIFE/AFP
De Farao's leidden, domineerden vervolgens, maar wonnen uiteindelijk niet, dankzij de Mamba's die twee keer het net vonden in een tijdsbestek van drie minuten! Bijna hadden we het eerste wapenfeit van deze Afrika Cup te pakken, maar Mohamed Salah maakte gelijk vanaf de penaltystip.

Mohamed Salah had zijn ploeg al na twee minuten op weg geholpen met een onbedoelde assist voor Mostafa Mohamed van Nantes. De Liverpool-ster verdubbelde zijn score bijna na 10 minuten, maar Ernan reageerde. Trezeguet alarmeerde de Mozambikaanse verdediging kort voor het half uur, maar zijn schot belandde op de linkerpaal.

Egypte stevende af op een klare overwinning, zo dominant waren ze in de eerste helft. maar Mozambique maakte gelijk via Nacional-spits Witi met een rake kopbal in de 55e minuut, voordat Clesio Bauque zijn ploeg op voorsprong zette na een goed uitgevoerde counter. De Egyptische verdediging was iets te afwachtend en betaalde de hoofdprijs.

Met nog een half uur te spelen hadden de Farao's alle tijd om de verdediging van hun tegenstander te belegeren en te hopen dat ze de Mamba's konden breken. Vooral Hamdi Fathi kwam dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging nipt naast na 77 minuten.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Mozambique bood weerstand, maar brak uiteindelijk tegen het eind van de blessuretijd, toen Mostafa Mohamed uit balans werd gebracht in het strafschopgebied. De scheidsrechter, met behulp van de VAR, wees naar de stip en de Egyptische fans juichten... des te meer toen Salah zijn penalty erin zag vliegen via de paal.

Met een eindstand van 2-2 waren de Mozambikanen heel dichtbij een gigantische prestatie. De Egyptenaren zullen het in hun volgende twee wedstrijden beter moeten doen als ze de eindstreep willen halen.