Hammarby wint op maandag uitgespeelde stadsderby van Stockholm tegen Djurgarden

De spelers van Hammarby vieren de overwinning buiten het stadion
De spelers van Hammarby vieren de overwinning buiten het stadionBildbyran / ddp USA / Profimedia
Hammarby is uiteindelijk met 2-0 als winnaar uit de Stockholmse derby tegen Djurgarden gekomen, die maandag werd uitgespeeld nadat de Zweedse politie het ongebruikelijke besluit nam om halverwege de tweede helft van zondag de toestemming voor de wedstrijd in de Tele2 Arena in te trekken.

Djurgarden verloor met 2-0 van hun aartsrivaal na doelpunten van Nahir Besara in de eerste helft toen er in de 76e minuut vuurwerk op het veld werd gegooid, waardoor de wedstrijd werd onderbroken. De spelers en officials verlieten het veld en ongeveer 50 minuten later kwam de mededeling dat de politie de wettelijke toestemming om een openbaar evenement te houden had ingetrokken en dat de fans het stadion onmiddellijk moesten verlaten.

De meeste supporters vertrokken, maar een flink aantal bleef, onder het scanderen van "we gaan nergens heen". Er werd besloten om de wedstrijd maandag om 14.00 uur lokale tijd achter gesloten deuren te hervatten, waarna de spelers van Hammarby een ingetogen feest vierden na het laatste fluitsignaal.

'Geen idee dat ze er waren'

“We hadden het gevoel dat ze (de fans) hoe dan ook achter ons stonden, gezien alle sms'jes en telefoontjes die ik gisteren kreeg, dus je wilde ze dit teruggeven”, zei Besara. Hij hoefde niet lang te wachten om met de supporters te vieren, want na het laatste fluitsignaal stonden er buiten het stadion ongeveer 100 te wachten om het team te feliciteren. “Het was ongelooflijk leuk, ik had geen idee dat ze er waren,” zei Besara.

Hammarby staat tweede in de Allsvenskan met 50 punten uit 27 wedstrijden, acht punten achter Malmo, terwijl Djurgarden op de derde plaats staat met 47 punten.