FC Twente blijft ongeslagen na zege in Eindhoven; Ajax wint bij PEC Zwolle

FC Twente blijft ongeslagen
FC Twente blijft ongeslagenANP
Het nog ongeslagen FC Twente heeft de koppositie verstevigd in de Eredivisie Vrouwen. De ploeg uit Enschede won in Eindhoven met 2-1 van PSV. Marisa Olislagers en Renate Jansen scoorden voor Twente, Zera Hulswit maakte het doelpunt voor PSV.

De goal van Olislagers viel al na 4 minuten. Ze krulde de bal uit een vrije trap fraai in de rechterhoek. Jansen verdubbelde na 54 minuten de score door de bal met een beheerst schot in de rechterbovenhoek te schieten. Een minuut later maakte Hulswit met een goal via binnenkant paal de aansluitingstreffer voor PSV, maar de thuisclub wist niet door te zetten.

Ajax bleef in het spoor van Twente door de uitwedstrijd bij PEC Zwolle met 3-1 te winnen. Romée Leuchter, Sherida Spitse en Chasity Grant waren trefzeker voor de landskampioen. Zoë Zuidberg scoorde voor PEC. Voor Ajax was de vijfde overwinning van dit seizoen een opsteker in aanloop naar de start van de groepsfase van de Champions League. Paris Saint-Germain is woensdag de eerste tegenstander.