FC Twente na overwinning op FC Utrecht nog steviger aan kop in Eredivisie

De voetbalsters van FC Twente blijven maar winnen in Eredivisie
De voetbalsters van FC Twente blijven maar winnen in EredivisieEPA
De voetbalsters van FC Twente hebben ook de achtste competitiewedstrijd weten te winnen. FC Utrecht, nummer 2 op de ranglijst in de Eredivisie, werd met duidelijke cijfers verslagen: 4-0.

De koploper uit Enschede, afgelopen zondag nog met 1-0 te sterk voor Ajax, kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Ella Peddemors. Zij schoot de bal met links hard binnen.

Na rust liep de ploeg van trainer Joran Pot verder uit. Liz Rijsbergen kopte eerst een voorzet van Renate Jansen tegen de touwen en zag even later een poging met succes van richting worden veranderd. In de slotfase schoot Taylor Ziemer uit de kluts raak.

FC Twente heeft door de zege op FC Utrecht 24 punten uit acht duels. Utrecht blijft op 17 punten staan, maar heeft twee wedstrijden meer gespeeld. Ajax komt zondag in actie tegen AZ en kan dan Utrecht op de ranglijst passeren.