FC Twente wint topper tegen Ajax in Amsterdam en verstevigt koppositie

Jansen scoort de winnende
Jansen scoort de winnendeANP
De voetbalsters van FC Twente hebben de topper tegen Ajax met 1-0 gewonnen. Op De Toekomst in Amsterdam werd het duel beslist door een doelpunt van Renate Jansen. De ploeg van coach Joran Pot heeft daardoor de eerste plaats in de Eredivisie nog steviger in handen.

Ajax zorgde afgelopen woensdag voor een verrassing door in het eerste groepsduel uit de Champions League Paris Sain-Germain in de Johan Cruijff ArenA met 2-0 te verslaan. FC Twente was eerder in de laatste voorronde tekortgeschoten tegen het Zweedse BK Häcken.

Twente kwam in de 22e minuut op voorsprong. Uit een voorzet van Liz Rijsbergen belandde de bal met enig fortuin bij Jansen, die met links de verre hoek vond langs keepster Regina van Eijk.

Maximale score

Titelverdediger Ajax zetten na een vlakke eerste helft na rust aan. Romée Leuchter had in de 68e minuut pech dat ze werd teruggefloten wegens mogelijk buitenspel. Niet veel later schoot Ajax-aanvoerster Sherida Spitse net naast, terwijl Nadine Noordam met een schot de bovenkant van de lat raakte.

Door de zege behoudt FC Twente met 21 punten uit zeven duels de maximale score. FC Utrecht, dat zaterdag gelijkspeelde (2-2) tegen AZ, volgt met 17 punten uit negen wedstrijden. Ajax heeft er 16 uit zeven duels.

Ajax speelt donderdag in de Champions League een uitwedstrijd tegen AS Roma.