Voetbalsters AZ keren met gelijkspel tegen Excelsior terug in Eredivisie

Dit zijn geen supporters tijdens de wedstrijd van de vrouwen van AZ, maar supporters in het uitvak tijdens Vitesse - AZANP
De voetbalsters van AZ zijn er bij hun terugkeer in de Eredivisie niet in geslaagd te winnen. De thuiswedstrijd tegen Excelsior eindigde onbeslist. Floor Spaan zette AZ in de 80e minuut op voorsprong, in blessuretijd maakte Jikke de Raaff gelijk: 1-1.

AZ stond in 2007 samen met ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II aan de basis van de Eredivisie voor vrouwen. De Alkmaarse club behaalde drie keer de landstitel. In de zomer van 2011 stopte AZ met de vrouwentak vanwege de toenmalige financiële situatie. Halverwege vorig seizoen bereikte de club met VV Alkmaar, dat tot vorig seizoen in de Eredivisie meedeed, een akkoord over samenwerking.

Fortuna Sittard, de nummer 3 van vorig seizoen, begon de competitie vrijdag met een overwinning op PEC Zwolle (3-1).