Voetbalsters FC Twente foutloos richting CL-duels na 2-0 zege op Excelsior

Met 9 punten uit drie duels op zak gaan de vrouwen van FC Twente richting ZwedenProfimedia
De voetbalsters van FC Twente kunnen zich na een 2-0-zege bij Excelsior gaan opmaken voor de laatste voorronde voor een plek in de groepsfase van de Champions League.

Sophie te Brake nam in Rotterdam tien minuten na rust de openingstreffer voor haar rekening. In de slotfase verdubbelde FC Twente de voorsprong door een eigen doelpunt van Excelsiors Lynn Groenewegen, waardoor het na drie competitieduels op 9 punten staat. Bij de ploeg van trainer Joran Pot maakte Ella Peddemors na tien maanden blessureleed haar rentree.

Komende woensdag en op 18 oktober speelt FC Twente tegen het Zweedse BK Häcken voor een plek in de groepsfase van de Champions League. Landskampioen Ajax treft het Zwitserse FC Zürich. Nog nooit plaatste een Nederlandse club zich voor het hoofdtoernooi.

Excelsior - FC Twente
Excelsior - FC TwenteFlashscore

De andere wedstrijd werd gespeeld door de vrouwen van PEC Zwolle en PSV. De Zwollenaarsters wonnen thuis met 2-0 door doelpunten van Bo van Egmond en Sophie van Vugt. De wedstrijd tussen AZ en Fortuna Sittard werd afgelast wegens een medische situatie bij een staflid in bijzijn van toeschouwers en zal op een later moment worden gespeeld.