Qatar begint titelverdediging Asian Cup met comfortabele overwinning op Libanon

Qatar is gastheer van het toernooi
Qatar is gastheer van het toernooi AFP
Qatar, dat gastheer is van de Asian Cup, heeft vrijdag in de openingswedstrijd van het toernooi met een 3-0 overwinning op Libanon een vliegende start gemaakt. De titelverdediger scoorde via Akram Afif (2) en Almoez Ali.

Na een blitse openingsceremonie waarbij ook de heerser van Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, aanwezig was in het Lusail Stadion, stalen de twee voorwaartsen de show om het toernooi af te trappen met drie punten in de tas voor de gastheren.

Een vroeg doelpunt van Qatar werd afgekeurd wegens buitenspel, maar na een periode van dominantie brak Afif uiteindelijk de ban op slag van rust, toen hij op aangeven van Ali de 1-0 kon binnentikken.

Ali, topscorer van de editie van 2019, verdubbelde vervolgens de voorsprong in de 56e minuut toen hij de uitstekende voorzet van Mohammed Waad vanaf de linkerflank binnenkopte.

Qatar - Libanon spelerswaardering
Qatar - Libanon spelerswaarderingFlashscore

Libanon had zijn momenten in de tegenaanval om zo de meegereisde fans wat hoop te geven, maar Qatar kon zonder al te veel moeite hun opponent uit tevens het Midden-Oosten van het scorebord houden.

Afif bezegelde de overwinning in de blessuretijd toen hij gebruik maakte van rommelig uitverdedigen en gemakkelijk langs de vermoeide Libanese verdediging snelde, waarna hij kalm afrondde en de eindstand op 3-0 bepaalde.