Tiental Union SG na bekerzege in Brusselse derby op Anderlecht naar halve finales

Kevin Rodriguez viert zijn goal met een ploeggenoot
Kevin Rodriguez viert zijn goal met een ploeggenootProfimedia
Union heeft de door sneeuwval uitgestelde bekerwedstrijd tegen Anderlecht gewonnen. De Brusselse derby in de Croky Cup eindigde in een 2-1-zege voor de thuisploeg, die nu Club Brugge in de halve finales treft. De andere halve eindstrijd gaat tussen Oostende en Antwerp.

Nadat Loic Lapoussin na 25 minuten met links de score had geopend, moest Union even later plots verder met tien man. Kevin Mac Allister kreeg de rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Kasper Dolberg.

Anderlecht wist na rust de overtalsituatie niet goed uit te spelen, al kreeg het nog wel een behoorlijke kans. Een schot van Anders Dreyer werd gekeerd door Union-doelman Anthony Moris. Union kwam zelfs op 2-0 door een benutte strafschop van Kevin Rodríguez. Het duel werd ruim een kwartier voor tijd geruime tijd stilgelegd, nadat fans van de bezoekers bekertjes op het veld hadden gegooid. De 2-1 van Dreyer diep in blessuretijd kwam te laat voor Anderlecht.

Zondag

Beide ploegen treffen elkaar zondag opnieuw, dan in de competitie. Anderlecht, recordkampioen van België, heeft 8 punten achterstand op koploper Union.